Eilen kävin siis katsastamassa Harry Potter ja Feeniksin Killan. Tykkäsin elokuvasta huomattavasti enemmän kuin aiemmista. Visuaalinen ilme oli hieno, ja Luna Lovekivan rooliin valittu Evanna Lynch oli mainio.

Pidin siitä, että elokuvan ilme oli synkempi ja huumoria ei viljelty niin paljon. Se tuo enemmän esille kirjoissakin muuttuvaa ilmapiiriä, joka tietenkin muuttuu synkemmäksi Voldemortin palattua.

Voldemortista puheenollen, ei Ralph Fiennestä kyllä tunnista sen maskikerroksen alta. Ainoa, mikä hänet paljastaa, on suuvärkki. Itse ainakin sen perusteella voin kuvitella kyseessä olevan saman henkilön.

Neville Longbottomin roolissa nähtävä Matthew Lewis on edistynyt näyttelijänä elokuvasarjan aikana. Toisaalta, ei hänellä kyllä ole kummoinen rooli aikaisemmissa pätkissä ollutkaan, mutta silti. Itseasiassa, ennen kuin yksikään elokuva oli ilmestynyt, mielikuvani Nevillestä vastasi hyvinkin paljon elokuvissa nähtävää poikaa.

Draco Malfoy jäi harmittavan pienelle huomiolle, sääli. Tom Felton on mielestäni hyvä valinta ilkeäksi ja limaiseksi Dracoksi.

Tässä siis ensi syksyä ja seuraavaa elokuvaa odotellessa!